Toiminta

ArsLimingan toimintaa:

Kooste:

Vuosi 2011:

kesäkuu: ArsLiminka järjesti kunnan tuella galleria- kiskot Sarvela- käytävälle

kesä-heinäkuu: Näyttely SOIMAAN Sarvela- käytävällä Limingan Musiikkiviikkojen aikana

Musiikkiviikkojen päätapahtumassa yhdistyksen teltta

heinäkuu: Viikateniiton MM-kisat, oma koju, runomuotokuvia, puunveistoa ym. toimintaa

syys-lokakuu: Taiteilua- viikonloppu; näyttely, jäsenten järjestämää toimintaa

marraskuu: Lumijoen kirjastonäyttely

vuosi 2012:

tammikuu: Tyrnävän Myllykirjasto, näyttely, kutsuvierasilta, musiikkia, runoja, tammikuu

helmikuu: Lumijoen kirjastonäyttely, helmikuu

maaliskuu: ArsLiminka teetti koululla ständejä sekä taulutelineitä näyttelyissä käytettäväksi

maalis-huhtikuu: Via Dolorosa- taidepolku, pituus 2km

kesä-heinäkuu: Limingan musiikkiviikot, näyttely VALO Sarvela- käytävällä

heinäkuu: Viikateniiton MM-kisat, oma koju, runomuotokuvia, karikatyyripiirroksia ym., heinäkuu

heinäkuu:ArsLiminka taide- ja kulttuurilehti ilmestyy, heinäkuu

heinäkuu: Limingan Musiikkiviikot, päätapahtuma, oma telttatapahtuma

heinäkuu: Galleria23heiskari avasi ovensa

elokuu: Taiteilua- tapahtuma, näyttely Sarvela- käytävälle, oma teltta ja muuta toimintaa

syyskuu: jäsenen oma näyttely Sarvela- käytävällä, 70-vuotisjuhlakonsertti

lokakuu: Näyttely Sarvela- käytävällä, hyväntekeväisyyskonsertti

joulukuu: Limingan kunnan Kulttuuripalkinto 2012

vuosi 2013:

tammikuu: Limingan uusi kirjasto, näyttely TASAVERTAISUUS, avajaiset, musiikkia, runoja,

taiteilijoiden esittelyä

maaliskuu: Lumijoen kirjastotalo, KEVÄTNÄYTTELY, maaliskuu

kesä: ArsLimingan oma esite

kesä-heinäkuu: Limingan Musiikkiviikot, näyttely ILO, Sarvela-käytävällä, kesä-heinäkuu

heinäkuu: Galleria23Heiskari

heinäkuu: Viikateniiton MM-tapahtuma, yhdistyksellä oma koju

elokuu: Taiteilua-viikonloppu, yhdistyksen teltta, tapahtumia, näyttely TAITEILUA Sarvela- käytävällä

elo-syyskuu: jäsenten ideointikokoontuminen

joulukuu: Tyrnävän Myllykirjasto, joulunäyttely

Lehtijulkaisut:

Rantalakeus 16.3.2011

Rantalakeus 13.4.2011

Rantalakeus 18.5.2011

Rantalakeus 29.6.2011

Forum 20.12.2011

Rantalakeus 28.12.2011

Rantalakeus 11.1.2012

Rantalakeus 18.1.2012

Kaleva 19.2.2012

Rauhan Tervehdys 4.4.2012

Rantalakeus 27.6.2012

Yhteistyökumppaneita:

Limingan kunta

Limingan Musiikkiviikot

Retrofocus

Limingan taidekoulun oppilaskunta

Galleria23Heiskari

Osuuskunta Puhuri

Suomen rytmimusiikin ystävät ry.

Toimintakertomus 2012

ArsLiminka

ArsLiminka taide-ja kultturiyhdistyksen tarkoituksena on yhdistää ja koota taiteen, kulttuurin, tanssin, teatteri, musiikin ym. tekijöitä, taitajia, harrastajia ja tukijoita. Samalla yhdistys tuo esille, ideoi, kehittää ja uudistaa kulttuuria monilta eri saroilta.

Yhdistyksen jäseniksi ovat tervetulleita kaikki taiteesta ja kulttuurista kiinnostuneet.

----------------------------------------------------------------------

ArsLimingan vuosi 2012 alkoi tiiviissä tunnelmassa Tyrnävän Myllykirjaston näyttelyn avajaisissa. Avajaisiin kutsuttiin paikallisia taiteilijoita, sekä kulttuurintekijöitä. Ohjelmassa oli runonlausuntaa, musiikkiesityksiä ,sekä yhdistyksen toiminnan esittelyä. Avajaisista tehtiin juttu Rantalakeus-lehteen. Tyrnävän kulttuuritoimikunnan puheenjohtaja lausui kiitokset monipuoliselle yhdistykselle ja ilta poiki uusia jäseniä.

Maalis-huhtikuun aikana Liminkaan pystytettiin Via Dolorosa- taidepolku. Vaellusdraaman yhteyteen varta vasten rakennettu taidepolku, nimeltään ”Kärsimys-Ilo-Onni”, oli pituudeltaan kaksi kilometriä. Keskustan liikkeiden, kauppojen, virastojen ja koulujen ikkunat somistuivat taiteesta. ArsLimingan jäseniä pyydettiin myös osallistumaan taidepolkuun. Limingan koulukeskuksen edustalla oli näyttävästi esillä kaksimetrinen vanhasta hirrestä tehty orjantappurakruunu. Kruunun tekivät kuvanveistäjä Raine Körkkö yhdessä Veikko Laakson kanssa. Ensimmäistä kertaa Liminkaan pystytetty taidepolku huomioitiin myös kattavasti lehdistössä.

Kevään ja kesän kuluessa lehtitoimikunta pusersi mittavan urakan. Arsin ensimmäinen taide- ja kulttuurilehden painosmäärä oli 300 kpl. Lehti ilmestyi heinäkuun alussa ja se jaettiin kaikille jäsenille, sekä useisiin kulttuuritoimipisteisiin. Kaksikymmentäsivuinen lehti piti sisällään useilta eri tahoilta pyydettyjä katsantoja kulttuurista ja taiteesta. Lehden julkaisu poiki kiinnostusta yhdistykseen ja jäsenmäärämme lisääntyi.

Viikateniiton MM-kisoissa yhdistys vuokrasi jäsenilleen oman kojun. Halukkaat jäsenet saivat tulla kojulle tuomaan esille tuotantoaan.

Galleria23heiskari avasi ovensa Limingassa heinäkuun alussa. Myös jäsentemme taideteoksia on ollut galleriassa esillä. Heiskarin galleriassa oli kesän aikana erilaisia tapahtumia, mm. buto-tanssiesityksiä.

Mainittakoon kävijämäärän suuruus galleriassa jo ensimmäisenä kesänä: yli tuhat!

Yhteistyö Limingan musiikkiviikkojen kanssa jatkui. Vuoden 2012 teemana oli ILO. Teemaan liittyen Arsilaiset pystyttivät Sarvela-käytävälle taidenäyttelyn. Musiikkiviikkojen päätapahtumassa oli jälleen Arsin oma teltta pystytetty. Tapahtumassa Arsilaiset toivat esille omaa tuotantoaan ja kykyjään; runomuotokuvia, karikatyyripiirroksia ym.

Taiteiden viikonloppu elokuussa oli jälleen myös Arsilaisilta ponnistus. Useat jäsenemme järjestivät monipuolista tarjontaa taiteen ja kulttuurin saralta Limingan ja lähipaikkakuntien vierailijoille. Arsin teltalla runottaret tekivät runomuotokuvia, muoto- ja karikatyyripiirroksiin oli tulijoita jonoksi asti. Kirjastolla oli myös monipuolista tarjontaa jäseniltämme. Teemanäyttely Taiteilua! pystytettiin Sarvela-käytävälle. Koko viikonlopun kestävä pronssivalu-tapahtuma oli myös yleisön vetonaula. Pronssivalu alkoi perjantaina puoliltapäivin, iltojen pimetessä yleisö ihasteli pronssinkaatoa muotteihin ja valutöitä esiteltiin sunnuntaina.

Sarvela-käytävän näyttelytiloja hyödynnettiin myös muulloinkin. Syyskuussa yhdistyksemme jäsenen 70-vuotispäivien juhlakonsertin yhteyteen pystytettiin taiteilijan omasta tuotannosta koostuva taidenäyttely. Lokakuussa oli esillä hyväntekeväisyyskonsertin yhteydessä nuoren jäsenemme omasta taiteesta koottu näyttely.

ArsLimingan toimintaa ja tapahtumia on ollut merkittävästi esillä ,paitsi lehdistössä, myös sosiaalisessa mediassa. Arsin omilla netti- ja fb-sivuilla tiedotetaan yhdistyksen ja jäsenten toiminnasta sekä tulevista tapahtumista. Tietoa välitetään lisäksi sähköpostitse. Facebook-sivuilla on myös kuva-albumeja kaikista mukavista tapahtumista.

Vuoden 2012 huipentuma ArsLimingalle oli Limingan kunnan myöntämä kulttuuripalkinto. Limingan sivistyslautakunta on kokouksessaan 12.11.2012 päättänyt myöntää vuoden 2012 kulttuuripalkinnon taide- ja kulttuuriyhdistys ArsLimingalle. Perustelut: ArsLiminka on koonnut yhteen eri alojen osaajia ja heti alkutaipaleellaan ottanut aktiivisen ja ulospäin suuntautuvan roolin Limingan kulttuuri- ja vapaa-aikatapahtumien järjestämisessä ja niihin osallistumisessa. ArsLiminka myös tiedottaa tapahtumistaan kiitettävän aktiivisesti ja solmii yhteyksiä lähiseutujen toimijoihin. Kulttuuripalkinto luovutettiin itsenäisyyspäivän juhlan yhteydessä.

Lämpimät onnittelut! Janne Nevala, kirjasto- ja kulttuurijohtaja.

ArsLimingan hallituksen puolesta

Carina Eklund